Allerlei prachtige materialen worden in de sieraden verwerkt, zoals natuursteen, edelsteen, glas, facetgeslepen glas, Swarovski gecombineerd met gekleurde koordjes en metalen bedeltjes van designers quality. De meeste sieraden worden voorzien van een verlengkettinkje bij het slotje, waardoor de maat verstelbaar is.

Goldplated / silverplated

Het grootste deel van de collectie in deze webshop is gemaakt van nikkelvrij metaal (koper). Hier overheen zit een goldplated of silverplated laagje van prachtige kwaliteit. De goldplated onderdelen worden voorzien van een laagje echt goud van 1-2 mils (ongeveer 51 micron = 0,05 mm). De silverplated onderdelen krijgen een laagje echt zilver van 40 mils (ongeveer 1mm).

De sieraden kunnen na veelvuldig dragen en door contact met vocht of cosmetica op den duur wat verkleuren, maar als je er verstandig mee om gaat, blijven ze heel lang mooi. Lees hier de tips voor onderhoud om je sieraden het langst mooi te houden.

Roestvrij staal

Ook is er een collectie beschikbaar met sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal. Dit is een sterk en duurzaam materiaal met een laagje chroom. De goudkleurige en roségoudkleurige varianten zijn voorzien van een 14kt verguld laagje. De roestvrijstalen sieraden verkleuren niet.

Sommige roestvrijstalen sieraden bevatten ook andere materialen aan het sieraad, zoals natuursteentjes of zoetwaterparels. Het is beter om hier niet mee te douchen, omdat deze natuurproducten hier minder goed tegen kunnen.

Allergie-informatie:

Alle sieraden in deze webshop zijn nikkel- en loodvrij.