FAQ – Veelgestelde vragen

Bestellen

Wat zijn de verzendkosten?

* Binnen Nederland €2,75 (gratis verzending boven €50).
* Naar het buitenland €4,95 (gratis verzending boven €100).
Bekijk hier de actuele verzendkosten.

Waar kan ik een kortingscode of cadeaubon invoeren?

Een kortingscode of cadeaubon kan ingevoerd worden in het daarvoor bestemde veld in het winkelmandje. Je vindt dit veld onder het totaalbedrag. Vul de code in en klik op ‘Waardebon toepassen’.

Let op: Achteraf is het helaas niet meer mogelijk om een kortingsbon toe te passen.

Het is een cadeautje. Hoe worden de sieraden verpakt?

Bestellingen worden altijd als cadeautje verpakt. Wil je iets apart verpakt hebben, of een boodschap doorgeven voor de ontvanger? Geef dit tijdens het bestellen door in het opmerkingenveld.

Het cadeauzakje wordt verzonden in een bubbeltjesenvelop, om de kans op schade onderweg zoveel mogelijk te beperken. De enveloppen passen gewoon in de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Indien je een displaykussentje hebt besteld, dan wordt je bestelling verstuurd per pakketpost.

Ik heb een spoedbestelling, kan dat?

Meestal is dit wel mogelijk, indien je mij zo snel mogelijk laat weten wat je wensen zijn, dan kijken we samen naar een oplossing. Houd er wel rekening mee dat ik op postzendingen helaas geen invloed heb, hier is vertraging mogelijk.

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, is mijn bestelling goed ontvangen?

Als je je bestelling en betaling goed hebt afgerond via de website, dan kun je ervan uitgaan dat je bestelling goed is ontvangen. Direct na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres. Is deze niet aangekomen? Check eerst even je ongewenste map. Indien je daar ook niks hebt ontvangen, neem dan even contact op.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, dat mag. Geef dit aan tijdens het bestellen en kies voor ‘Afhalen’, dan worden er geen verzendkosten berekend.

Mijn kleine atelier is gevestigd in Made, Noord-Brabant. Als je je bestelling wilt afhalen, dan maak ik hier graag een afspraak voor, om er zeker van te zijn dat ik aanwezig ben en jouw bestelling heb afgerond.

Verzending en levering

Wat is de levertijd?

Bestellingen worden normaal gesproken binnen 1-3 werkdagen gemaakt en verstuurd. Voor custom made sieraden moet je rekening houden met ongeveer een week, afhankelijk van de drukte.

Bestellingen worden via PostNL verstuurd. Binnen Nederland kun je je bestelling meestal binnen 1-2 dagen verwachten. Bekijk hier de verwachte levertijden voor andere landen. Helaas heb ik geen invloed op vertragingen bij de post.

Naar welke landen verzendt Mint15?

Mint15 verzendt wereldwijd!
Bekijk hier de landen waar Mint15-sieraden tot nu toe naar zijn verzonden.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu?

De bestellingen worden verstuurd via PostNL. In de meeste gevallen bezorgen zij de volgende werkdag (binnen Nederland). Een enkele keer kan er wat vertraging voorkomen, hier heb ik helaas geen invloed op. Heb je na een week (binnen Nederland) nog niks ontvangen? Check voor de zekerheid je bevestigingsmail of je het juiste adres en huisnummer hebt ingevuld en neem even contact met mij op. Buiten Nederland: bekijk hier de verwachte levertijden naar het buitenland.

Ik ben niet tevreden over mijn bestelling, wat zijn de mogelijkheden?

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over je bestelling. Wat jammer! Neem even contact met mij op via het contactformulier, via de mail (info@mint15.com) of via WhatsApp. Ik verneem graag van je waar je niet tevreden over bent, om mijn service te kunnen blijven verbeteren.

  • Zijn de armbandjes te klein of te groot? Als je de armbandjes retour stuurt, dan pas ik ze graag voor je aan naar de gewenste maat.
  • Ontvang je liever een andere kleur of een ander model? Ruilen mag! Je mag ook kiezen voor een tegoedbon om later te gebruiken.
  • Retour sturen is ook mogelijk. Lees hier hoe dit in zijn werking gaat.

Het retourrecht geldt niet op custom-made sieraden.

Over de sieraden

Kan ik een andere maat bestellen?

Mint15-armbandjes zijn voor de meeste polsmaten geschikt. De maat van de armbandjes is verstelbaar van 16 t/m 19cm. Natuurlijk kan het zijn dat jij juist kleinere of grotere armbandjes nodig hebt. Neem hiervoor contact op, dan kijk ik of het mogelijk is jouw armbandjes passend te maken.

Zo bereken je je maat:
Wikkel een meetlint om je pols, vlak onder de botjes in je pols. Meet strak, maar laat het niet knellen. Het aantal centimeter waar je op uit komt, staat gelijk aan je maat. Heb je geen meetlint? Dan kun je een stukje lint of touw om je pols wikkelen en dit opmeten met een liniaal.

Kan ik custom-made sieraden bestellen?

Zoek je een sieraad in een andere kleur of een iets ander model? Meestal kan dat. Neem even contact met mij op voor de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat de levertijd voor custom-made sieraden iets langer is, deze is ongeveer een week.

Hoe krijg ik de armbandjes met slotje gemakkelijk om?

Het kan lastig zijn om de armbandjes met een slotje makkelijk (zelf) om te krijgen. Een trucje is om het armbandje te verlengen met een elastiekje, paperclip of veiligheidsspeld die je bevestigt aan het ringetje van de armband en houd deze vast met de hand waar het armbandje omheen zit. Nu kun je gemakkelijk met het slotje van de armband bij het ringetje komen om deze te sluiten.

Welke sieraden zijn het meest populair?

Er is een speciale pagina waar je de best verkopende sieraden van de afgelopen week kunt bekijken. Deze vind je hier. Over het algemeen vinden jullie de goudkleurige varianten het mooist, die worden het meest verkocht.

Kunnen de sieraden verkleuren?

Goldplated / silverplated

De goldplated onderdelen worden voorzien van een laagje echt goud van 5 mils (ongeveer 127 micron = 0,13 mm). De silverplated onderdelen krijgen een laagje echt zilver van 40 mils (ongeveer 1mm).

Hoe lang de sieraden mooi blijven, heeft te maken met de dikte van het plating-laagje. Hoe dikker dit laagje, hoe minder snel het zal slijten. Daarnaast hangt de snelheid van de verkleuring ook af van de zuurgraad (PH-waarde) van je huid. Sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad waar sieraden slechter tegen kunnen.

Als je echter verstandig omgaat met je sieraden, kunnen ze heel lang mooi blijven en zullen ze niet tot nauwelijks verkleuren. Lees hier de tips voor onderhoud om je sieraden het langst mooi te houden.

Roestvrijstaal / Stainless Steel

Ook is er een collectie beschikbaar met sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal. Dit is een sterk en duurzaam materiaal met een laagje chroom. De goudkleurige varianten zijn voorzien van een 14kt verguld laagje. De roestvrijstalen sieraden verkleuren niet.

Zit er garantie op de sieraden?

Mint15 geeft een maand garantie op de sieraden vanaf de datum van aankoop. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding hierover te maken. Mint15 stelt vast of de garantie van toepassing is en bepaalt de wijze van eventuele reparatie en verzending. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zal ik kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Let op: de garantie is niet van toepassing op:

  • verkleuring van het metaal door aanraking met vocht, parfum en/of andere cosmetica;
  • slijtage, beschadiging of breuk van sieraden of onderdelen door ondeskundig gebruik, doordat het sieraad gevallen is of ergens achter is blijven hangen;
  • verkleuring of slijtage van draad/koordjes.
Ik heb een nikkel-allergie, kan ik de sieraden veilig dragen?

Ja, alle sieraden in de webshop zijn nikkel- en loodvrij.

Waar worden de materialen van de sieraden ingekocht?

Een veelgestelde vraag die ik liever niet volledig verklap.. Ik heb niet 1 plek waar ik alles inkoop, er is over de hele wereld namelijk zoveel moois te vinden aan materialen.

De basismaterialen worden in opdracht van mij gemaakt in een fabriek in Korea. Daar worden ze in een andere fabriek voorzien van de prachtige platings. Hier worden ook mijn labeltjes gemaakt voor aan de sieraden.

Mag ik langskomen om de sieraden te bekijken?

Mijn kleine atelier is gevestigd in Made, Noord-Brabant. Je bent altijd welkom om eens langs te komen en wat sieraden te bekijken. Maak hiervoor wel altijd een afspraak met mij, om er zeker van te zijn dat we elkaar treffen.

Overige vragen

Wholesale: Verkoopt Mint15 ook B2B?

Heb je een leuke (web)winkel, salon of boetiek, passend bij mijn merk, en zou je graag mijn sieraden verkopen? Dat vind ik heel leuk! Voor wholesale heb ik een speciale webshop beschikbaar, waar je alle informatie vindt en een account kunt aanvragen. Ook voor wholesale verzend ik wereldwijd. Al vele winkels verspreid over de wereld gingen je voor en zijn erg enthousiast!

De Mint15 wholesale-website vind je hier: mint15.com/wholesale15.