Materialen

Goldplated / silverplated

De slotjes en onderdelen van de meeste sieraden in deze webshop zijn gemaakt van nikkelvrij metaal (koper). Hier overheen zit een goldplated of silverplated laagje van prachtige kwaliteit.

De goldplated onderdelen worden voorzien van een laagje echt goud van 5 mils (ongeveer 127 micron = 0,13 mm). De silverplated onderdelen krijgen een laagje echt zilver van 40 mils (ongeveer 1mm).

Zilveraanslag

De silverplated onderdelen kunnen (net als bij echt zilver) iets gaan oxideren door aanraking met licht en lucht. Het glimmende laagje van het zilver wordt dan iets doffer, maar dit kun je gemakkelijk weer oppoetsen met een schoon en zacht doekje.

Miyuki

Ik ben groot fan van Miyuki, een Japans merk met de beste kwaliteit glaskraaltjes. Je vindt deze kraaltjes dan ook veel terug in mijn collectie, zoals bijvoorbeeld bij de Beaded Bracelets en de Delicate Bracelets. De goud-, zilver- en roségoudkleurige kraaltjes zijn voorzien van een permanente coating, die goed tegen huidzuur en vocht kunnen. Toch is het verstandig om uit te kijken met vocht en cosmetica.

Roestvrij staal

Ook is er een collectie beschikbaar met sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal. Dit is een sterk en duurzaam materiaal met een laagje chroom. De goudkleurige en roségoudkleurige varianten zijn voorzien van een 14kt goud laagje. De roestvrijstalen sieraden verkleuren niet.

Sommige roestvrijstalen sieraden bevatten ook andere materialen aan het sieraad, zoals natuursteentjes of zoetwaterparels. Het is beter om hier niet mee te douchen, omdat deze natuurproducten hier minder goed tegen kunnen.

Tips voor onderhoud

Hoe lang blijven de sieraden mooi?

Dat heeft te maken met de dikte van het plating-laagje. Hoe dikker dit laagje, hoe minder snel het zal slijten. Daarnaast hangt de snelheid van de verkleuring ook af van de zuurgraad (PH-waarde) van je huid. Sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad waar sieraden slechter tegen kunnen.

Als je echter verstandig omgaat met je sieraden, kunnen ze heel lang mooi blijven en zullen ze niet tot nauwelijks verkleuren. Zo onderhoud je je sieraden het beste:

  • Laat je sieraden zo weinig mogelijk in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen op den duur gaan verkleuren. Doe de sieraden af met douchen, schoonmaken, sporten, zonnen, etc. en bewaar ze niet op een vochtige plek. Als de sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan meteen.
  • Doe je sieraden af met slapen.
  • Wees voorzichtig met parfum, bodylotion en andere cosmetica of chemicaliën/schoonmaakmiddelen. Deze kunnen leiden tot verkleuring van de metalen. Doe bijvoorbeeld eerst parfum op en pas als laatste je sieraden om.
  • Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of doosje te bewaren en sluit de sieraden altijd. Zo voorkom je dat sieraden met elkaar in de knoop raken.
  • Geen huid is hetzelfde; door verschil in huidzuur kan eventuele verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij de ander.
  • De sieraden van roestvrijstaal kunnen goed tegen water, je kunt hiermee douchen of in bad. Ze kunnen echter niet goed tegen chemicaliën, chloorwater en zeewater. Sommige roestvrijstalen sieraden bevatten ook andere materialen aan het sieraad, zoals natuursteentjes of zoetwaterparels. Het is beter om hier niet mee te douchen, omdat deze natuurproducten hier minder goed tegen kunnen.

Allergie-informatie:

Alle sieraden in deze webshop zijn nikkel- en loodvrij.

Heb je vragen over het onderhoud van je sieraden of de materialen? Neem dan contact met mij op.